Warmtepompen
Een duurzaam alternatief voor een cv ketel op gas is het plaatsen van een warmtepomp. Met een warmtepomp verwarm je de woning op stroom. Dit kan aanvullend met een cv-ketel zijn (hybride opstelling) Bij zeer koude periodes kan de cv-ketel op aardgas bijspringen om de woning te verwarmen. Bij deze hybride opstelling kan de cv-ketel ook gebruikt worden voor warmwater. Uiteraard is het ook mogelijk om uw warmwater te verwarmen met een elektrische boiler. Met een warmtepomp verlaagd u de gasrekening en bent u klaar voor een duurzame toekomst.
Voor storingen en calamiteiten is Installatie- en servicebedrijf De Haan altijd telefonisch bereikbaar. Bel 0516-43 17 27.
Hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?
Probeer je eens voor te stellen dat de warmtewisselaar aan de achterzijde van de koelkast de verwarming in jouw woning is. De warmtepomp haalt de energie niet uit eten en drinken in de koelkast, maar uit de buitenlucht of de bodem en geeft die vervolgens af aan het verwarmingssysteem van je woning.
Net zoals de koelkast elektriciteit nodig heeft om zijn werk te kunnen doen, heeft een warmtepomp dat ook nodig. Het rendement van een warmtepomp is afhankelijk van de buiten- of bodemtemperatuur en de temperatuur van het verwarmingssysteem. In dit voorbeeld gaan we uit van een gemiddelde verhouding van 1 op 5. De warmtepomp heeft dan 1 deel elektriciteit nodig om 5 delen energie aan verwarming te kunnen leveren. Even ter vergelijking: Een elektrisch verwarmingselement heeft 1 deel elektriciteit nodig om 1 deel energie aan verwarming te kunnen leveren. Een warmtepomp kan dus 5 keer zuiniger werken dan een verwarmingselement! Als je daarvoor ook nog eens duurzaam opgewekte stroom gebruikt, ben je niet afhankelijk van fossiele brandstof zoals aardgas en draag je bij aan het terugdringen van CO²-uitstoot!
Er zijn ook warmtepomp systemen waarbij de cv-ketel niet meer gebruikt wordt. Graag informeren wij u de mogelijkheden voor uw woning. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Zonneboiler
Een zonneboiler is de zuinige oplossing voor verwarmen van uw tapwater. Het zorgt ervoor dat uw tapwater met zonne-energie voorverwarmd wordt en drukt de stookkosten op warmwater. Via de zonnecollectoren verwarmt de zon het water in uw boiler. Met deze zonneboiler kunt u ook het water van de wasmachine verwarmen. Schijnt er onvoldoende zon, dan is het altijd mogelijk om via de cv-ketel uw warmwater na te verwarmen.